Crucea Roşie Dolj în sprijinul comunităţii

Filiala de Cruce Rosie Dolj este in curs de implementare a mai multor proiecte de mare importanta  pentru comunitate. grup-2

  1. „ Incluziune sociala a copiilor si tinerilor cu sprijinul si implicarea comunitatii –

Centrul Comunitar de Zi (CCZ) pentru copii si tineri din comunitati dezavantajate „- care are drept scop  imbunatatirea condiţiilor de viaţă a copiilor, tinerilor si a famiillor acestora , asistenţă în efectuarea temelor pe parcursul anului scolar si participare la alte activitati si cursuri in care sunt implicati si parintii acestora, în vederea ieşirii din situaţia de vulnerabilitate, masa calda zilnic ininate sau dupa scoala , in functie de programul scolii.

copii-1

Noutati privind activitatile din CCZ:

  1. Donarea unui numar de 16 calculatoare prin programul « Calculatoare pentru incluziune » organizat de asociaţia Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul BCR Asigurari de Viata care are drept obiectiv reducerea decalajului informatic şi sprijinul unei educaţii echitabile pentru beneficiarii din Centru, care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educaţie sau integrare socială .
  2. Organizarea Serbarii Pomului de iarna , la care a fost prezent si Mos Craciun cu daruri multe de la fundatia “Velux”, activitate desfasurata in acordurile colindelor elevilor de la Seminarul “Grigorie Teologul” – Craiova , parteneri ai Filialei de Cruce Rosie Dolj in acest proiect, care au oferit –  la randul lor – daruri “dulci” copiilor; la aceasta activitate au fost prezenti si parintii copiilor care s-au bucurat de spectacol.
  3. In parteneriat cu AUCHAN Craiova (magazinul din Mall Electroputere), Filiala de Cruce Rosie Dolj a organizat in perioada 29.11 – 05.12.2016 si continua in perioada 16.12 – 24.12 2016 actiuni de colecta de fonduri sub deviza “AJUTA O FAMILIE DE SARBATORI” , cu participarea unui numar de peste 40 de voluntari care asigura impachetarea gratuita a cadourilor pe care cumparatorii le achizitioneaza din magazin, cu materiale puse la dispozitie de AUCHAN; in schimbul acestui “serviciu” cumparatorii pot dona orice suma doresc in urna special amenajata pentru aceasta activitate.15666059_1349188278467215_1503119346_n 15592235_1349188318467211_568664180_n
    Suma colectata va fi folosita pentru a pregati pachete cu alimente de baza si produse de igiena ce vor fi donate familiilor cu vulnerabilitati sociale aflate in evidenta filialei.
  4. In perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, Filiala de Cruce Rosie Dolj desfasoara

Campania „MOBILIZATRON – PROGRAM DE SUSTINERE A COMUNITATILOR”, finantata de Auchan Romania, prin Sediul Central al SNCRR.

cadouri

 

    Obiectivul campaniei este: Sprijinirea, cu ocazia sarabatorilor de iarna, cu produse alimentare si de igiena a unui numar de 271 de copii si persoane varstnice afectate de saracie, care nu-si pot acoperi, prin eforturi proprii, nevoile de baza de hrana si igiena.

 

Voluntarii filialei , impreuna cu angajati ai Auchan Craiova au inceput deja pregatirea pachetelor care urmeaza sa fie distribuite in perioada urmatoare beneficiarilor acestui proiect umanitar important pentru comunitate(este vorba de 171 de copii din 7 scoli craiovene provenind din  familii nevoiase si 100 de batrani vulnerabili).

 

  1. In parteneriat cu Asociatia Vasiliada derulam un proiect cu fonduri europene : “COMUNITATEA IMPOTRIVA SITUATIILOR DE DEZASTRE NATURALE” –  care are drept obiectiv general cresterea capacitatii autoritatilor locale din zona de granta romano – bulgara (10 localitati) de prevenire adezastrelor naturale prin dezvoltarea si extinderea unitatilor de voluntari. Filiala de Cruce Rosie Dolj are in responsabilitate organizarea de cursuri de prim ajutor si cursuri de ajutor psihologic post dezastru.grup-3

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *